Project Description

Tuinaanleg door Schoffelstudent

Met ons broertje Schoffelstudent & hoveniers hebben wij een een tuin mogen aanleggen. De klant is getipt door de buren waar we al eerder de voortuin en achtertuin hebben aangelegd. Het huis werd opgeleverd met een kale tuin, dus waar te beginnen? Inderdaad bij Schoffelstudent & Hoveniers.

Schetsen en offerte
Na het eerste contact hebben we snel een afspraak gemaakt en zijn we met de klant om tafel gegaan om zo de wensen in kaart te brengen. Na het gesprek hadden we een redelijk beeld en hebben we een eerste tuinschets gemaakt. Vervolgens hebben we na een paar kleine wijzigingen een bijpassende offerte uitgebracht. Toen we akkoord kregen konden we aan de slag!

Tuinaanleg door Schoffelstudent

De uitvoering
Nadat het zand, het split en alle stenen zijn geleverd konden we beginnen. We hebben de voortuin en achtertuin in drie dagen aangelegd. In de voortuin hebben we als bestrating op de oprit Geo Piazzo Milano in wildverband gelegd en ardennersplit onder het raam. Onder de ardenner split is ook nog worteldoek aangebracht om groei van onkruid tegen te gaan. In de achtertuin hebben we plantenbakken gelijmd met stapelblokken, een gazon aangelegd met graszoden en de bestrating met 60×60 tegels en 40×80 tegels als staptegels in het gazon. De tuin heeft zowel bij het huis als achterin de tuin een terras zodat er heel de dag kan worden genoten van de zon. We hebben ook een robuuste pergola gebouwd van Douglas hout wat deze tuin helemaal af maakt. Zeker als de blauwe regen volgroeid is zal dit een mooi beeld geven. Het weer was helaas bar en boos maar onze mannen hebben zich er doorheen geslagen, mede dankzij de goede verzorging door de klant met broodjes kroket, koeken en koffie ?

Schoffelbaas Fred neemt je mee door de tuin, bekijk de video: